Start Seizoen 2021/2022

Beste Karateka’s,

Het is zover we gaan weer terug naar de Dojo vanaf 1 September. 
We hebben het uitvoerig met de Vlaamse Karate Federatie en Sport Vlaanderen en de SportOase bekeken en er zijn weinig of geen beperkingen meer. Binnen trainen mag, douches zijn open en ook contact trainen mag terug voor alle leeftijdsgroepen. De sportoase legt nog wel op een mondmasker te gebruiken in de publieke ruimten, maar niet tijdens de training. 

Daarom hebben we beslist om stap voor stap terug naar het normale karate toe te werken in de Dojo (gevechtssportzaal beneden) en stap voor stap op een zo veilig mogelijke manier terug met contact te trainen. We blijven de maatregelen opvolgen en passen ons aan tijdens de volgende maanden om de juiste mix tussen training en veiligheid te bewaren. 

We starten terug op woensdag 1 September voor de volwassenen en jeugd 16+ en op zondag 5 September voor iedereen. We kregen vele leuke berichten van jullie dat jullie er klaar voor zijn en we hopen terug te starten op volle capaciteit. Wij kijken er in elk geval al naar uit. Tijd om zowel fysiek als mentaal terug op niveau te komen en samen plezier te hebben.
Nog wat verdere uitleg onderstaand

Trainingen (terug normaal)

Woensdag 20:30 tot 22:00 (Gevechtssportzaal) Volwassenen en 16+Zondag 10:00 tot 11:30 jeugd of tot 12:00 volwassenen en +16j (Gevechtssportzaal)Mogelijk zullen er enkele dagen in de spiegelzaal doorgaan dit wordt later nog meegedeeld. 

Sporthal

In de Sportoase volg je nog steeds de regels die zijn aangegeven. Bij de start betekent dit een mondmasker te dragen in de publieke ruimtes. We houden onze maskers op tot we starten metde training. Zij die het verkiezen een masker te dragen tijdens de training kunnen dit natuurlijk doen, maar er is geen verplichting. We proberen er samen voor te zorgen dat de ventilatie steeds aanstaat,indien iemand opmerkt dat het groene lichtje uitgaat dan steeds aan de sensei meedelen. 

Kleedkamers

De kleedkamers kunnen gebruikt worden. Maar omdat het druk kan worden en naar ons inzien de kleedkamers minder geventileerd zijn dan de zaal raden we aan om bij de start toch nog in karate gi naar de training te komen en thuis te douchen en de kleedkamers niet te gebruiken. Indien je toch de kleedkamers wil gebruiken en douchen dan kan dit maar enkel in kleine groepjes aangezien de Sportoase het toelaat. Vanuit de club kunnen we echter niet met zekerheid garanderen dat de Sportoase tussen elke training de ruimte zal ontsmetten.

Tracing

We starten terug zoals voordien met het scannen van boekjes. Dit can contactloos. En het zorgt ervoor dat we kunnen bijhouden wie er op welk moment heeft getraind.

Contact

Karate is een contact sport/kunst. Daarom starten we ook stap voor stap terug met contact oefeningen. We doen dit zoveel mogelijk met dezelfde partner en we starten in het begin met lagere intensiteitsoefeningen indien de situatie het ons toelaat gaan we stap voor stap terug naar de normale contact oefeningen. Bij een verhoogd risico van covid gevallen behouden we ons het recht om tijdelijk contact terug op te schorten of te verminderen. Het zal voor ons allen terug wat wennen zijn en dus voeren we dit gefaseerd in met het oog op zowel karate veiligheid als covid veiligheid.  De wet op de privacy laat ons niet toe op te vragen wie er gevaccineerd is, wel zijn we voorstander van vaccinatie (wat een persoonlijke beslissing blijft) aangezien dit de veiligheid en gemoedsrust tijdens de training collectief verhoogd. 

Belangrijke Data

15-17 Oktober Herfststage onder leiding van Onaga Sensei 9DAN en Technical Director Europe. Onder voorbehoud van de covid regels op dat moment voor groepen. Indien nodig in kleinere groepen.28 November OGKKB examen onder leiding van Jozef Henkens Sensei 7DAN en Technical Director Belgie. Onder voorbehoud van de covid regels op dat moment voor groepen. Indien nodig in kleinere groepen. 

Nieuwe starters

Dit kan hoewel we het aantal wel onder controle dienen te houden. Iedereen is welkom voor 3 gratis en verzekerde proeflessen. Best in comfortabele sportkleding te komen en we trainen op blote voeten. 

Indien jullie vragen hebben contacteer ons via telefoon of email die je vindt op www.bunkai.be

Wij kijken er enorm naar uit om samen met jullie terug karate te doen in onze Dojo. Wij hopen iedereen te begroeten aan de start zodat we samen terug naar een optimaal niveau trainen. Sportieve groeten.

Onegai Shimashu

S3

Comments are closed.